Συζητήσεις για το βιβλίο "Ίχνη στο χιόνι".

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

"Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές"







Κυκλοφόρησε το βιβλίο παρουσίασης της έρευνας για το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007.
Πρόκειται για μια πολιτική εργασία που προσπαθεί να ενεργοποιήσει ξανά το εργαλείο της έρευνας για τους σκοπούς του κοινωνικού ανταγωνισμού.
Έχουμε την εντύπωση ότι πολλά από τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει το κομμάτι που αφορά το κεφάλαιο "Ή έρευνα όπλο για την διερεύνηση και την όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού", του Ίχνη στο χιόνι, βρίσκουν απάντηση στην συγκεκριμένο βιβλίο.
Αν και το εύρος και η σημασία της συγκεκριμένης συλλογικής εργασίας, νομίζουμε ότι πάει πολύ πιο μακριά από αυτό. Φυσικά αυτό το πράγμα για να έχει ισχύ, θα πρέπει να το αντιληφθεί με αυτό τον τρόπο ένα κομμάτι του κινήματος. Γιατί αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να κριθεί βέβαια με βάση την δική μας γνώμη γι' αυτό...
Αυτά.

(Όταν μας επιτρέψει το συνεχές τρέξιμο σε διαδηλώσεις, συζητήσεις, κλπ, θα ξαναπιάσουμε κάποια πράγματα που έχουμε αφήσει μετέωρα, από τις προηγούμενες αναρτήσεις που έχουν δημοσιευτεί. Θα συμφωνείτε βέβαια, ότι είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος αυτή που ζούμε σήμερα. Πράγμα που κάνει δύσκολο να ξαναπιάνεις τις εκκρεμότητες σου. Γιατί σου βάζει συνεχώς καινούργια ζητήματα. Τέλος πάντων).