Συζητήσεις για το βιβλίο "Ίχνη στο χιόνι".

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ



Αυτό το ιστολόγιο αφορά το βιβλιαράκι που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο "Ίχνη στο χιόνι" και υπότιτλο "Από τα Εξάρχεια στα Καρπάθια, ιχνηλατώντας τον κοινωνικό ανταγωνισμό".
Ο σκοπός του είναι να ανοίξει μια συζήτηση πάνω στα ζητήματα που βάζει το βιβλίο,μια συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο ανταγωνιστικό κίνημα, με σκοπό να βάλουμε τα μυαλά μας σε κίνηση, προκειμένου να πάμε μπροστά έστω και μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου και του χρόνου την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Γι'αυτό το σκοπό θα δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο οι κριτικές, οι παρατηρήσεις και σχόλια που στέλνονται στην διεύθυνση επικοινωνίας που αναγράφεται μέσα στο βιβλίο και οι απαντήσεις σ'αυτά.
Η διεύθυνση αυτή είναι : footprintsinthissnow@gmail.com
Επίσης, κατά καιρούς, θα ξαναπιάνονται κάποια ζητήματα του βιβλίου, και θα επεξεργάζονται εκ νέου, με στόχο την ακόμα παραπέρα διευκρίνηση και την καλύτερη κατανόηση τους.
Αυτά για αρχή.
Hobo

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά ούτε μια αναφορά στον ατομικισμό;
Πάντως πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και μπράβο σας

Η. είπε...

Καμιά αναφορά στον ατομικισμό; Μα η προσπάθεια ανταγωνιστικής αντιμετώπισης των μοριακών συμπεριφορών στην σχετική παράγραφο (Για τις μοριακές συμπεριφορές και για ένα πλαίσιο ενοποίησης, σελ. 55-60), τι άλλο συνιστά παρά επιθεση στην μεταφυσική του ατομικισμού; Έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου μήπως; Επίσης τι ενδιαφέρον βρήκες στο βιβλίο, ενδιαφέρον εννοείται για την δική σου ζωή, όχι για την "απόλαυση του κειμένου" και για μια "τζούρα ευχάριστου ελεύθερου χρόνου";
Θα με χαροποιούσες πολύ αν έγραφες δύο-τρία παραπάνω πράγματα, σχετικά με τις θέσεις σου.
Ηοbo
υ.γ. (ευχαριστώ)

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το θέτεις το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αποτελεί έμμεση κριτική στον ατομικισμό, απλά σκεφτόμουν διαβάζοντάς το ότι οι Μ & Ε στους οποίους συχνότερα αναφέρεσαι αφιέρωσαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της σκέψης τους στην κριτική του ατομικισμού (Σάντσο)... Πιστεύω πως η απουσία μιας άμμεσης και πιο συγκεκριμένης αναφοράς (έστω επιθετικής) αφήνει ένα "κενό" σκεφτόμενος ότι "ωραία! να κάποιοι που αποφάσισαν να κολυμπίσουν στα βαθειά, όμως υπάρχει κι εκείνη η μεριά του ωκεανού που μοιάζει σαν ο ήλιος να μην την βλέπει ποτέ"...
Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω μια κριτική σου/σας πάνω στον ατομικισμό και γενικά και σε σχέση με τον κοινωνικό ανταγωνισμό από αυτό εδώ το blog. (Συγκεκριμένα, τι εννοείς όταν λες "μεταφυσική του ατομικισμού"; Ανέπτυξέ το).
Φιλικά